بازار

بازار فارکس چیست؟

فارکس یکی از مهم‌ترین بازارهای بین‌المللی است که در آن نمادهای معاملاتی مختلفی از جمله ارزها، فلزات گرانبها، کالاها، سهام، شاخص، ارزهای دیجیتال و …. مورد معامله قرار می‌گیرد. برای ورود به بازار فارکس نیاز دارید تا اطلاعات اولیه مربوط به این مارکت را به خوبی درک کنید، با اصطلاحات آن آشنا شوید و بفهمید که آیا این بازار برای شما مناسب است یا خیر.

تاریخچه بازار فارکس

پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۴ طی قرارداد برتون وودز، دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره بین‌المللی شناخته شد. طی این قرارداد هر انس طلا ۳۵ دلار تعیین شد و ارز هر کشور نیز با یک نرخ مشخص نسبت به دلار ارزش‌گذاری شد. اما به دلیل نوسانات اقتصادی در آمریکا در سال ۱۹۷۱، سیستم برتون وودز از بین رفت و قرار شد تعیین ارزش ارزها در برابر یکدیگر به صورت شناور در یک بازار جدید انجام شود و نتیجه آن ایجاد بازار Interbank بود که در آن بانک‌ها به مبادله ارزها می‌پرداختند. با افزایش تعاملات تجاری در جهان و نیاز به تأمین ارز، رفته رفته این بازار گسترش پیدا کرد، نام بازار تبادل ارزی را به خود گرفت و اجازه داده شد تا به غیر از بانک‌ها، هرکسی که نیاز به تأمین ارز دارد، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سرانجام مردم عادی بتوانند وارد این بازار شوند.

بازار فارکس کجاست؟

بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکز است، یعنی هیچ محل خاصی مانند بورس نیویورک، سازمان بورس ایران یا …. ندارد و به آن بازار OTC گفته می‌شود. معاملات تریدرها ممکن است مستقیم یا غیر مستقیم و با چند واسطه بین خریدار و فروشنده نهایتاً در یکی از بانک‌های اصلی مانند بانک لندن، بانک نیویورک، بانک توکیو یا…. انجام شود. جایی که استخرهای نقدینگی برای مبادلات وجود دارد. اگر خوب به سیستم غیرمتمرکز بازار فارکس دقت کنید می‌بینید که‌اید راه‌اندازی ارزهای دیجیتال که آن‌هم بدون هیچ متولی است از همین فارکس گرفته شده است.

آیا ایرانیان می‌توانند از بازار فارکس استفاده کنند؟

هرچند که کاربران ایرانی تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند و استفاده از چنین بازاری برای آن‌ها کمی دشوار است. اما خوشبختانه بروکرهای بسیار معتبری نیز هستند که با استفاده از راه‌های مختلف، امکان ارائه خدمات به کاربران ایرانی را می‌دهند. این بروکرها عموماً در مناطق آفشور به ثبت رسیده‌اند تا از دسترس دولت آمریکا در امان باشند. چنین بروکرهایی ضمن اجازه ثبت نام ایرانیان، پشتیبان فارسی زبان و روش‌های واریز و برداشت ریالی را نیز برای آن‌ها فراهم کرده‌اند.

ساعت کار بازار فارکس

از آنجا که بازار فارکس مربوط به معاملات ارزهای کشورهای مختلف است و در کره زمین هر لحظه ممکن است در کشوری روز باشد و در کشور دیگر شب. بنابراین این بازار از روز دوشنبه نیمه شب با شروع صبح روز کاری در سیدنی (ساعت ۱:۳۰ به وقت تهران) آغاز می‌شود و تا پایان روز کاری در نیویورک که همان ۱:۳۰ شب به وقت تهران و شروع روز جدید در سیدنی است ادامه پیدا می‌کند. به این ترتیب بازار فارکس از دوشنبه تا جمعه به صورت ۲۴ ساعته باز است. به مناطق جغرافیایی اصلی که بازار فارکس در طول یک روز در آن‌ها باز است سشن گفته می‌شود. به طور کلی ۵ سشن اصلی به ترتیب از شرق به غرب کره زمین به نام سشن سیدنی، توکیو، فرانکفورت، لندن و نیویورک وجود دارد. شما به عنوان یک کاربر می‌توانید ۲۴ ساعته در بازار فارکس معامله کنید.

چه چیزی در فارکس معامله می‌شود؟

در بازار فارکس نمادهای معاملاتی مختلفی که به آنها Symbol گفته می‌شود مورد معامله قرار می‌گیرد؛ این نمادها از دو ارز که واحد پول کشورهای مختلف جهان در برابر یکدیگر است تشکیل می‌شوند. جفت ارزها شامل جفت ارزهای ماژور (Major)، مینور (Minor) و اگزوتیک (Exotic) هستند که به ترتیب اهمیت در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند، از جمله مهم‌ترین جفت ارزهای فارکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Eur/Usd
  • Usd/Jpy
  • Gbp/Usd
  • Usd/Chf
  • Usd/Cad
  • Aud/Usd
  • Nzd/Usd

البته امروزه نمادهای فارکس به بیش از ۱۰۰+ جفت ارز محدود نمی‌شود. بسیاری از بروکرها امکان معاملات روی نمادهای دیگر مانند طلا، نقره، نفت، ارزهای دیجیتال، شاخص‌ها و حتی برخی از سهام‌های بزرگ دنیا را در قالب معاملات CFD فراهم کرده‌اند.

ورود به بازار فارکس به چیزهایی نیاز دارد؟

حالا که با بازار فارکس آشنا شدید، احتمالاً سؤالتان این است که چطور وارد این بازار شوید. ورود به فارکس بسیار آسان است، شما ابتدا باید یک بروکر را پیدا کرده و در آن ثبت نام کنید، سپس با واریز کردن پول در بروکر و انتخاب یک حساب معاملاتی، پلتفرم ترید کردن در اختیار شما قرار می‌گیرد که با استفاده از آن به بازار متصل می‌شوید. فقط در نظر داشته باشید که بازار فارکس بسیار پرخطر است و بدون آموزش‌های اولیه به هیچ‌وجه نباید وارد آن شوید. توصیه می‌کنیم از منابع آموزشی معتبر فارکس مانند دلتاکالج یا هر سیستم آموزشی دیگری برای یادگیری اصول و قواعد فارکس استفاده کنید و پس از آمادگی کامل وارد معامله در فارکس شوید، پس برای ورود به فارکس چند مرحله زیر را باید طی کنید:

  • ثبت نام و احراز هویت در یک بروکر
  • ایجاد حساب معاملاتی
  • واریز پول
  • دانلود پلتفرم معاملاتی
  • ترید کردن

ویژگی های مهم بازار فارکس چیست؟

حالا که با بازار فارکس به صورت نسبتا کامل آشنا شدید، بد نیست بدانید که مهمترین ویژگی‌های این بازار چیست که تا این حد ارزش معامله در بازار را بالا برده است.

  • امکان معامله ۲۴ ساعته در ۵ روز هفته
  • امکان درآمد دلاری از ایران
  • نقدشوندگی آنی
  • عمق بازار به میزان ۷ تریلیون دلار در روز
  • دسترسی رایگان به بازار فارکس
  • امکان فعالیت با هر سطح مالی
  • معامله روی بیش از ۵۰۰ نماد معاملاتی مختلف

جمع بندی مقاله

در این مقاله متوجه شدید که بازار فارکس چیست و فهمیدید که برای ورود به بازار فارکس باید ابتدا چه مراحلی را بگذرانید. شناخت مفاهیم اصلی و شیوه کارکرد بازار فارکس، ایجاد استراتژی معاملاتی، آشنایی با سبک تحلیل، پلتفرم معاملاتی، چارت و … کمک می‌کند تا به عنوان یک فرد مبتدی با درک بسیار قوی‌تری وارد چنین بازاری شوید. بازار فارکس برای کاربران ایرانی، امکان درآمد دلاری را فراهم کرده است و شما به راحتی با استفاده از یک بروکر و یک پلتفرم معاملاتی، می‌توانید معاملات خود را در فارکس آغاز کنید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و عصر مهر هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نوشته های مشابه