آشپزی

طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه‌ای است که بساط تهیه آن در خانه اغلب ایرانی‌ها به راه است. ایرانی‌ها در مناسبت‌ها، مهمانی‌ها و .. آشته رشته درست می‌کنند. در ادامه با آشپزی آسمونی همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته را آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه آش رشته

مواد لازم برای تهیه آش رشته را بر اساس ذائقه خود کم یا زیاد کنید. این مقدار آش حدودا برای ۴۰ نفر است. (البته نوع ظرفی که آش در آن سرو می‌شود هم بستگی دارد).

نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی ۴۰ گرم
عدس ۵۰ گرم
پیاز متوسط ۳ عدد
روغن به مقدار لازم
زرد چوبه ۱ قاشق غذاخوری
اسفناج ۲۰ گرم
جعفری ۲۰ گرم
تره ۳۰ گرم
شوید ۱۰ گرم
گشنیز ۲۰ گرم
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
رشته آش ۷۰ گرم
سیر ۲ حبه
کشک ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته

مرحله اول

از شب قبل نخود و لوبیاها را با هم در ظرفی خیس کرده و عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس می‌دهیم. نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با ۵ لیوان آب می‌پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق می‌گیریم و حرارت شعله را کمتر کنید و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار دهید و یه ربع بعد در را ببنیدید تا حدود یکساعت تا یکساعت‌ونیم تا حبوبات پخته شوند.

مرحله دوم

پیازها را خلالی کرده و به خوبی سرخ کنید. سپس نعنا داغ درست کنید و آنرا برای تزئین کنار بگذارید. بعد از یک ساعت که لوبیاها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه کنید و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه ریخته و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد باهم به جوش بیاید. بعد شعله را کم کنید و با در نیمه باز اجازه دهید عدس و سبزی‌ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.

مرحله سوم

بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط کرده تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی بریزید و هم بزنید. بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغ را در داخل آش ریخته و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم می‌زنید، در داخل آن می‌ریزیم.

مرحله چهارم

باید مدام هم بزنید تا رشته‌ها نرم شوند. در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم و بعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.

دقت کنید آش تان رقیق باشد چون بعد از کمی سرد شدن آش غلیظ میشود. برای تزیین میتوانید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدل‌های دلخواه استفاده کنید.

نکته: کم و زیاد کردن سبزی‌ها هم سلیقه‌ای است.

منبع : آسمونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *